La meva història

 

El meu dia a dia d’executiva a la feina sempre ha estat intens, trepidant, engrescador.

Esteve Pharmaceuticals va ser la gran empresa en la qual vaig créixer i vaig ajudar a créixer. Començant per Màrketing i passant per la Direcció Industrial, la Direcció d’Innovació Farmacèutica i la Direcció de PensaDose (una unitat de B2B d'àmbit mundial), he viscut a fons tots els racons d’una empresa.

Amb el meu fantàstic equip sempre rèiem dient que de tot el que ens passava en podríem escriure un llibre de molts volums!

Cada dia era de gran valor.

Cinta La casa sobre mi

Cada dia era d′alt valor.

I és que he viscut moltes grans coses!

  • Ser nomenats Great Place to Work in Europe,
  • Guanyar un Premi a l’Excel.lència Industrial atorgat per l'IESE i l'INSEAD competint amb gegants com Seat o Inditex,
  • Innovar en un producte d’impacte mundial,
  • Guanyar litigis a USA i Europa defensant els nostres drets davant d’una important multinacional,
  • Anticipar-nos a la crisi del 2008 amb MesFutur, un programa d’optimització de costos que va permetre mantenir clients, negoci i molts llocs de treball,
  • Generar grans relacions de valor amb clients i partenariats a tot el món (Índia, Xina, USA, Aràbia Saudita, Europa, Azerbajan...)

També vam haver de fer front a un ERO. Fou una de les pitjors experiències emotives que he viscut, però considerada necessària davant d’una profunda crisi. Ho vam gestionar bé, ens en vam sortir i vam tornar a créixer!

Era feliç amb els meus clients, els meus projectes, les meves idees... i el meu gran equip! I dic “meus” perquè els vivia intensament! Però el valor provenia de l’equip, la seva creativitat, la seva positivitat, el seu esforç, el seu gran compromís. Només amb un gran equip s’aconsegueixen grans coses!

Només amb un gran equip s'aconsegueixen grans coses!

 

La meva formació científica com a farmacèutica i empresarial amb un MBA, conjuntament amb la meva experiència tan transversal, em donaven una posició privilegiada per comprendre estratègicament tots els àmbits d'una empresa.

A més, amb els anys havia incorporat l’altre factor empresarial clau: potenciar l’equip per a què anés a la una.

Quantes empreses hi ha amb un gran talent desaprofitat, energies perdudes en batalles internes, temps dedicat a formar consultors júniors, visions d’executius tan parcials que resten més que no pas sumen...

Quanta energia es perd quan un equip executiu no sap treballar en equip i no té una bona estratègia!. Aquesta situació sovint fa desembocar al fet que uns consultors externs li portin un PowerPoint on li diuen el què ha de fer.

Un PowerPoint ho aguanta tot, però una empresa, no!

Jo m'abovaca a fer aflorar el màxim potencial treballant holísticament Estratègia i Lideratge Executiu. I els consultors externs els volia per què m’acompanyessin en aquest camí, no per dir-nos el què havíem de fer!

De mica en mica va anar sorgint en mi una clara vocació que es confirmava quan treballava en els Consells d’Administració o fent d’Assessora: volia aportar tota la meva experiència a empresaris i executius de Catalunya i de tot el món. Volia poder transmetre aquesta manera holística de gestionar una empresa per ajudar a treure’n tot el potencial i multiplicar resultats.

Em calia fer el pas, sortir de la meva plaent zona de confort on podia quedar instal.lada, per llançar-me a una nova aventura professional. No era senzill “deixar-ho tot” i començar de nou, de zero.

Però l’energia i la il.lusió s’encaminaven cap a fer el salt!

 

Quan s'és emprenedora com sóc, el desig de gaudir aportant valor passa per sobre de les seguretats. I així va ser com després de 30 anys d’experiència vaig decidir que volia tancar una etapa fantàstica com a executiva per obrir-ne una altra amb la mateixa energia i il.lusió però amb una nova vocació: aportar valor als empresaris que vulguin treballar de manera holística estratègia i lideratge executiu, per què res resti i puguin multiplicar els resultats de l’empresa.

Durant el confinament pel Covid vaig veure clar que per fer aquest acompanyament de la manera més eficient possible seria d’alt valor disposar d’una metodologia estructurada. I va ser així com vaig dissenyar la innovadora metodologia pròpia Holistic Expansion, en la qual integro les millors pràctiques internacionals en desenvolupament estratègic i de lideratge executiu.

I ara la meva passió és fer-ho viure en les empreses i organitzacions amb les quals treballo, en qualsevol àmbit i sector.

Ajudar a multiplicar resultats gaudint de la feina: la meva passió de sempre ara al teu servei.

M′he format

Testimonis

Francisco Navarro

Former Pensa-Pharma General Manager

Lo que mas he valorado en los casi 30 años que he colaborado estrechamente con Cinta es que, aparte de ser una buena persona y amiga, es una trabajadora incansable, tenaz, luchadora, estratégicamente muy potente. Y con una gran habilidad para manejar las crisis. Tiene mucha iniciativa y capacidad de liderazgo, preocupándose por su equipo tanto a nivel personal como de su rendimiento global. Su combinación holística entre visión estratégica y liderazgo la lleva a saber acometer de manera exitosa proyectos singulares de alto valor para la compañía.

Girish Chandrashekhar

Vice-President – Head of Global Business Development at Oman Pharmaceuticals

Cinta is a great and proven leader, visionary and mentor who powerfully combines persistence, wisdom, fairness, and empathy with exceptional team building skills. She has a unique skill of supporting and developing talents at all levels in an organization and is passionate about formulating strategies and its successful execution. I had the privilege of working closely with Cinta during her tenure with Esteve and found her as among the most accomplished and business-oriented leaders I have ever met.

Salvador Maneu

Director General de Sant Joan de Déu Serveis Socials de Barcelona

Des de 2017, Cinta Lacasa ens ha estat acompanyant en els moments més importants de Sant Joan de Déu Serveis Socials. Des de la gènesi del pla estratègic fins a la seva aprovació i revisió posterior. Amb un estil proper, discret, respectuós, empàtic, ha sabut connectar amb la nostra trajectòria, les nostres inquietuds i els nostres anhels. La seva aportació ha estat clau en moments que calia prendre decisions crítiques. La seva sensibilitat amb les persones en risc d’exclusió social i el seu compromís personal i professional en oferir oportunitats de futur per a tothom són també remarcables. En resum, Cinta Lacasa ha fet una aportació significativa, diferencial i singular a la nostra organització.

Allison Dean

Spotlight member

‘The actions taken have had an immediate and positive impact on my life, and I feel more resilient as a result of working with Cinta Lacasa, whom I found warm, friendly, positively challenging and supportive - a delight to meet.’

Dr. Antoni Esteve

Founder and President of AdSalutem, former President of Esteve Pharmaceuticals

La meva experiència treballant colze a colze amb la Cinta durant prop d’una trentena d’anys, ha estat molt enriquidora. En primer lloc, la quantitat: personalment em considero una persona entregada i compromesa amb les meves responsabilitats laborals però, en ocasions, cal no perdre el sentit de l’eficiència, és a dir, saber equilibrar la capacitat de fer, l’eficàcia, amb el resultat desitjat, el rendiment. Doncs tan senzill com això, la màgia d’assolir l’equilibri entre responsabilitat i eficiència és quelcom que no tots gestionem prou bé: quina meravella comptar amb algú com la Cinta que t’aporta aquest cinquè sentit, et canvia la vida! En segon lloc, no menys important, la qualitat: no es poden fer prou bé les coses si no has disposat de l’oportunitat d’experimentar, aprendre, gestionar, liderar, assolir, triomfar i equivocar-te! Se’n diu experiència. Haver ballat en qualsevol tipus de terreny, amb varietat de músiques i ritmes, també de companys d’orquestra: Cinta, la teva ha estat una voluntat d’aprendre, d’escoltar, de mirar, d’observar i d’opinar. Ho has fet amb modèstia, has après molt, i no només no desafines sinó que portes el comandament de la teva pròpia vida amb mestratge. De nou, quina gran sort tenir-te a prop! Afegit a la quantitat i qualitat del saber fer de la Cinta com a valors essencials en el seu vessant professional, no puc escatimar elogis a la seva personalitat, plena de tendresa, proximitat, generositat, fidelitat i gran sensibilitat. Quin gran goig poder gaudir de la teva companyia! Em sento molt honrat de ser un gran admirador de la Cinta! Han estat prop d’una trentena d’anys treballant junts, un gran futur per endavant! Toni

Back to top